Az orosz vendéglők és boltok lassan kifogynak a külföldi szeszes italokból felhalmozott készleteikből, ám ennél is nagyobb gondot okozhat a sörbarátoknak, hogy a hazai gyártással is gondok lehetnek.
Szerző(k): Komócsin SándorA magyar Burger King és a rivális McDonald's is csinos számokat hozott össze a múlt évben, a bevétel és a nyereség egyaránt jóval túl van a járvány előtti, 2019-es szinteken.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz emelkedő rezsiköltség, az alapanyagok drágulása és a munkaerőhiány miatt február óta 15 százalékkal nőttek az éttermi árak.
Szerző(k): Domokos LászlóAz egyik élvonalbeli budapesti cukrászda tulajdonosa arról számolt be, hogy bár költségeik brutálisan nőttek, egyelőre „csak” ötödével drágultak a süteményeik. A kilátások sajnos nem rózsásak, de a nasizásért rajongó magyarok kitartanak mellettük.
Szerző(k): Komócsin SándorNem bírják a dupla villanyszámlát a görög vendéglátósok, ezért nem lesz olcsó az étkezés.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonSok millió hamburger fogyasztottak el a Romániában élők az elmúlt évben, túlnyomó részét a fővárosban, Bukarestben, a legnagyobb rendelésben három tucat hamburger került a vevőhöz, több mint százezer forintnak megfelelő összegért.
Szerző(k): Komócsin SándorEtikus, és fenntartható módon beszerzett kávékülönlegességeket kínál Óbuda legújabb kávézója, a Daisuke Café & Wine, amelynek megnyitóján Litkai Gergely humorista, a fenntarthatóság elkötelezett híve is részt vett.
Szerző(k): Herman BernadettA magyarországi McDonald's éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765 milliárd forintra növelte adózott eredményét az előző évi 3,668 milliárd forintról - közölte a kft. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Szerző(k): Szász Péter